вторник, 10 апреля 2012 г.

10 простих способів побороти лінь.

1. Зарядка вранці, і контрастний душ.

Ніякі способи не будуть давати результат, якщо не зроблені основні, фундаментальні речі – це зарядка і контрастний душ після сну. Ті, хто робить зарядку щодня, знають, що в наступні декілька годин вони заряджені на 100%, і всі справи робляться без проблем. Є ще один не маловажний плюс зарядки – вона скорочує сон людини в середньому на 2 години. Витративши на зарядку 30 хвилин – ти додаїш до свого життя 1 годину 30 хвилин ЩОДЕННО. А за цей час можна непогано відпочити, або заробити додаткові гроші. Душ приймати теж обов'язково. По-перше, це гігієна, ну а по-друге, свіжість думки нікому не заважала до цих пір.

2. З одноманітної роботи на будь-яку іншу.

Багато хто знає визначення слова “бажання”, але не багато хто знає, як викликати у себе бажання робити якусь дію. Бувають випадки, що необхідно провести дуже велику монотонну роботу (наприклад, чищення клієнтської бази). Багато хто лінується і відкладає цю справу до останнього моменту, хтось, скриплячи зубами, береться за справу, а робота не йде! Проте кращий спосіб робити перерву в 20 хвилин під час монотонної роботи і відключатися на іншу справу (відповісти на важливі листи, подзвонити клієнтові і тому подібне). Після чого знову включитися в роботу. Спосіб ефективний, найголовніше почати цю монотонну роботу.

3. Перерва кожні 20 хвилин.

Я не знаю як для інших, але якщо сидіти 1 годину в кріслі – можна і геморой заробити. Встаньте, пройдіться по офісу, квартирі, якщо є можливість – вийдіть на вулицю і просто постійте, подумайте над якимись справами, а після повертайтеся до роботи. Сумніваюся що багато хто робитиме які-небудь вправи.

4. Якщо не хочеш працювати – прибери робоче місце.

Якщо не можеш почати працювати, то хоч би прибери робоче місце, а після цього з'явиться бажання узятися за що-небудь інше.

5. Дотримання принципів тайм-менеджменту.

Про це написано достатньо багато, якщо хто не знає що це таке, прочитайте книгу Гліба Архангельського “Тайм-драйв”. Я особисто практично принципу тайм-менеджменту останнім часом не дотримуюсь, бо останнім часом не можу передбачити, що може трапитися в найближчу годину.

6. Забудь про все, і просто полежи.

Наш організм не може жити спокійним життям, ну ніяк. Якщо не можеш змусити себе працювати, ляжи на диван і ні про що не думай. Працювати захочеться, перевірено на собі!

7. Зробив важку справу – нагороди себе.

Після важкої роботи можна себе нагородити (купити собі шоколадку, гаджет або новий автомобіль). Величина дарунку залежить від тієї праці, яку ти вклав у виконання справи.

8. Дуже велика справа? Розбий на частини.

За прикладом далеко ходити не треба. Я зараз пишу дипломний проект, з початку навчального року минуло півмісяця, а я вже написав близько 5-10% дипломної роботи. Просто я роблю все по черзіі, сьогодні пишу про одне, завтра про інше, в наступний вівторок відредагую текст і тому подібне.

9. Приберіть все сміття зі свого життя.

Більшість з нас замість того, щоб працювати, отримає і прочитає пошту, пройдеться по Хабру або блогах, потім заварить собі чай, ще раз отримає пошту і нарешті дістанеться до блога Давидова. а тим часом минула вже година часу. Якщо не можеш не читати блоги, то зроби це дарунком для себе.
Зробив справу – прочитав який-небудь блог і так далі

10. Поставити собі мету.

Та, саме так. Візьми листок і напиши: “Я сьогодні зроблю технічне завдання на сайт про фіолетові унітази!”. І просто починай це робити.

Способів боротьби з лінню дуже багато, ось тільки не багато хто з нас розуміє визначення слова лінь. Людина не може без роботи, а замість нормальної роботи ми пропонуємо своєму організму якийсь шлак – полазити по сайтах, почитати книгу, програтися в іграшку. Вибирай, або ти гратимешся в іграшку, або заробиш за цей час зайву сотню баксів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий